Kyrklig alternativt borgerlig begravning

Vem som helst kan välja en borgerlig begravning, Oavsett om man är medlem i Svenska kyrkan eller inte, eller om man tillhör ett annat trossamfund. Den enda egentliga skillnaden jämfört med en kyrklig begravning är själva ceremonin som vid en borgerlig begravning kan göras mycket friare. Gravsättningen omfattas av samma regler oavsett vilken begravningsform man väljer.

Mångkulturella begravningsskick

Vi ombesörjer flertalet begravningsskick och har kistor och tillbehör från flera kulturer.

Solosång-musik

Med ett rikt kontaktnät av duktiga sångare och instrumentalister kan vi erbjuda musik som förstärker den personliga utformningen av akten

Minnesstund

En viktig del av begravningen är minnesstunden som hålls efter själva ceremonin. Det är då den avlidnes anhöriga får chansen att minnas den som gått bort. Det finns då tid för samtal kring minnen utav den döde och anhöriga brukar även hålla tal.
Vi hjälper Dig att planera och genomföra minnesstunden.

Bouppteckning

Senast 3 månader efter dödsfall ska en bouppteckning förrättas. Vi hjälper Dig med denna om Du önskar.

Testamente

I ett testamente kan du helt eller delvis bestämma hur arvet efter dig ska delas upp när du inte längre är i livet.
Det är ett sätt för dig att kontrollera vad som ska hända med dina tillgångar samt att underlätta för dina anhöriga.

Planera och ordna begravning

Vi hjälper dig hur du ska gå tillväga och tillsammans skapar vi det avsked du önskar. Vi ombesörjer allt det praktiska arbetet såsom att boka kyrka/kapell, präst eller borgerlig officiant. Vi ordnar med transporter, hjälper er med val av kista, blommor, bokar annons m.m. Vi kopplar ihop er med präst eller borgerlig begravningsförrättare som ni tillsammans planerar innehållet i begravningen med. Vid begravningen arrangerar vi så att blommorna blir prydligt uppställda, möter och välkomnar gäster och delar ut programblad till dessa.

Kort sagt är vårt uppdrag att planera helheten och ha lösningar på era funderingar. Kontakta oss så ser vi till att hitta lösningen för er.

TA KONTAKT MED NORD BEGRAVNING

Det är enkelt och smidigt att komma i kontakt med oss.

Det är enkelt och smidigt att komma i kontakt med oss.

Det är enkelt och smidigt att komma i kontakt med oss.
Ring eller skriv!

Kontakta oss